Bilaterale relasjoner

Anna Lundh på Entrée og Gruppe 11 på Bergen Kjøtt – fra åpninger og performance 20.01.2012

System for bar bygget på tillit, Entrée 20.01.2012.

Flere enn meg som har lagt merke til de svenske impulsene i Bergen for tiden? Svenskene har jo lenge vært kulere enn oss nordmenn, først ute med med spisse skinnsko og coola frisyrer. Men av en eller annen grunn har mange av dem viklet seg inn i det Bergenske kunstmiljøet, og utgjør en ikke ubetydelig del av det. Noen bare for et kort besøk før de plutselig sitter på Flybussen igjen, andre reiser aldri. Fanget mellom dom sju fjäll.

Gruppe 11 med utstiling på Bergen Kjøtt 20.januar 2012, har slike herlige svenske innslag, og gruppen er så samstemt utad at de fremstår som representanter for den nye Norden, der Sverige og Norge igjen er en nasjon. Svorge. Høres ganske kult ut med engelsk uttale, litt som en superhelt.

Gruppe 11 er noe av det mest sjarmerende som er i oppstått i Bergen på lenge. En happy bunch med utspring i seksjon for fotografi på Kunsthøgskolen i Bergen.

////  Gruppe 11 på Bergen Kjøtt  ////

Deler av Gruppe 11 i samtale på åpningen av Følgene. Verket, Non-fiction 2, av Carl-Oscar Linné ses i bakgrunnen.

Publikum på Følgene, til venstre sees Hedvig Biong med sin performance inne i sin installasjon, Dritt og pynt.

Foto av Ellen Henriette Suhrke sin video, Selvvalgt Portrett (Kenichi), 2011.

En del av Gruppe 11 sin sjarme – en utstilling som ikke står ferdig før et kvarter etter åpningen, og mange kokker som bidrar. Jeg tror vi ser monteringen av Eivind Egeland sitt Godeset, inkjet print.

Publikum ser performance fra galleriet/baren.

Gruppe 11 lanserte også magasinet, Følgene, som kan kjøpes for henholdsvis 30 NOK, eller 35 SEK. Magasinet ble til ved hjelp av et kjedebrevkonsept; en kunstner sender sitt bidrag til en annen, som responderer på det med å lage et bidrag osv.

Gruppe 11 er:

Elias Björn, Hedvig Biong, Eivind Egeland, Audar Kantun, Carl-Oskar LinnéMarius MoldværArne Pedersen,

Marthe Elise Stramrud , Ellen Henriette Suhrke

////  Anna Lundh på Entrée  ////

På Entrée viser Anna Lundh utstillingen, Grey Zone, en utforskning av menneskenes relasjon til tid. Bildene er fra hennes lecture peformance som ga oss et innblikk i hennes forskningsprosjekt, The Year is a Python that swallowed an Elephant. Anna Lundh er en svensk kunstner basert i Stockholm og New York.

Utgangspunktet for mye. Dot/prick.

Anna Lundh i performance.

Visualisering av hvordan vi mennesker tenker om tid. Tegning fra hennes innsamlingsarbeid.

Om Gruppe 11 og  Anna Lundh sin hjemmeside. Om utstillingen på Entrée

 

Tekst og foto: Anne Marthe Dyvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *