Weak Whitepowers


Weak Whitepowers, Julie´s publikasjon til Bergen Biennale 2010 /Vestlandsutstillingen 2010.

“Motivene er i hovedsak kjente turistmål i Norge… fotografen var en kort periode innblandet i en drapssak fra 1970, senere kalt Isdalsmysteriet. Koblingen lager en visuell parallell i forhold til ideen om navigasjon, en opplagt dokumentasjon av en reise, eller mulige destinasjoner av kvinnen som ble funnet død i Isdalen.
En del av den senere informasjonen som ble offentliggjort av politiet var kvinnens mystiske bakgrunn og reisedetaljer. Hun hadde reist mye i Europa, og hadde i løpet av det siste året av livet sitt reist mange ganger til forskjellige destinasjoner i Norge”

Publikasjonen er produsert som en del av samarbeidet mellom Ytter og Gandt, og er tilsalgs for 70 kroner på Hordaland Kunstsenter i Bergen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *