Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-config.php:141) in /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-config.php:141) in /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-config.php:141) in /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-config.php:141) in /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-config.php:141) in /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-config.php:141) in /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-config.php:141) in /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-config.php:141) in /customers/8/a/2/ytter.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794 {"id":1893,"date":"2010-07-05T11:07:52","date_gmt":"2010-07-05T09:07:52","guid":{"rendered":"http:\/\/ytter.no\/?p=1893"},"modified":"2010-07-05T11:07:52","modified_gmt":"2010-07-05T09:07:52","slug":"bake","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/ytter.no\/2010\/07\/bake\/","title":{"rendered":"Guide for ferske bakere"},"content":{"rendered":"

\"\"<\/a><\/p>\n

Takk for entusiasme under surdeigskurset. Her kommer litt kjapp info fra br\u00f8dbakerkurset i helga, og spesielt til dere som sitter med en surdeigklump i fanget og ikke vet hva dere skal gj\u00f8re:<\/p>\n

Bak br\u00f8d med surdeigsklumpen i kveld\u2026 natt eller:<\/p>\n

Pisk litt luft inn i surdeigsklumpen du fikk i dag, og de neste to dagene, og ha den i 27 graders romtemp i den perioden. S\u00e5 p\u00e5 onsdagen, la oss si at du skal bake av 1 kg mel (som er til ca 2 br\u00f8d tror jeg), da skal du ta 20 gram av starteren (2%), og s\u00e5 sette resten av starteren inn i kj\u00f8leskapet til neste gang du skal bake.<\/p>\n

De 20 grammene med starter blander du med 300 gram av den kiloen mel du skal bruke, og 3 dl vann. S\u00f8rg for \u00e5 bland den godt og f\u00e5 inn mye luft denne gangen ogs\u00e5. Denne blandingen lar du st\u00e5 i 16-18 timer, ogs\u00e5 ved 27 grader. N\u00e5 lages det en aktiv og fin surdeig.<\/p>\n

S\u00e5, p\u00e5 torsdagen, blander du hele surdeigen med de restrerende 700 g mel (her kan du velge hvilken melblanding som helst, men mest spelt og minst av tunge melsorter som rug, bygg og andre gamle kornsorter, tror jeg. Men \u00f8kologisk selvf\u00f8lgelig!). I tillegg skal du ha vann og salt i: jeg tror det var ca 3-4 dl vann, og helt sikker p\u00e5 at det var 20 g salt. Men du kan jo kjenne litt p\u00e5 konsistensen, en s\u00e5nn fast men litt klissete deig. Vanntemp skulle selvf\u00f8lgelig v\u00e6re\u2026 27 grader! La deigen st\u00e5 i ca 1 t til heving. Bak ut br\u00f8dene , men ikke kna s\u00e5 mye, og la dem etterheve i ca en halv time til. N\u00e5 kan det v\u00e6re litt varmere i heverommet, over 27 grader. Stek br\u00f8dene ved 250 grader de f\u00f8rste 10 min, s\u00e5 videre i 45 min ved ca 200 grader. Lykke til!<\/p>\n

Legger ut litt flere detaljer og bilder p\u00e5 ytter.no p\u00e5 tirsdag. F\u00f8lg med og lykke til!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Takk for entusiasme under surdeigskurset. Her kommer litt kjapp info fra br\u00f8dbakerkurset i helga, og spesielt til dere som sitter med en surdeigklump i fanget og ikke vet hva dere skal gj\u00f8re: Bak br\u00f8d med surdeigsklumpen i kveld\u2026 natt eller: Pisk litt luft inn i surdeigsklumpen du fikk i dag, og de neste to dagene, … Continue reading Guide for ferske bakere<\/span> →<\/span><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":7,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_oct_exclude_from_cache":false,"footnotes":""},"categories":[6],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/ytter.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1893"}],"collection":[{"href":"https:\/\/ytter.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/ytter.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/ytter.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/7"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/ytter.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1893"}],"version-history":[{"count":7,"href":"https:\/\/ytter.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1893\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1901,"href":"https:\/\/ytter.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1893\/revisions\/1901"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/ytter.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1893"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/ytter.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1893"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/ytter.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1893"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}